Google+ Followers

Wednesday, June 26, 2013

this ..

pak samad
wani ardy
fynn jamal
tri
mat luthfi (kot)
dan mereka yang lain yang tak terikut aku untuk menyanjungi karya mereka ...

sejujurnya aku sanjung tinggi penulisan depa . setiap bait , setiap kata itu tidak kosong , tetapi penuh makna yang terkadang rasa diperli dengan puisi depa .(tapi yang mat luthfi tu banyak buat aku gelak ada la).

#respect.

.
.
.
.

antara yang paling aku suka , yang paling kena ataih muka ..


''dan aku tidak perlu merasa lagi
tidak perlu berperan kental lagi
menyebut kata kesat bukti kuat
sedang jujurnya aku terlalu mahu
benda ‘celaka’ yang bernama cinta''.
-wani ardy



Wednesday, April 24, 2013

untok hang yang buat aku percaya adanya cinta


dah selalu aku merasa seperti ini
bercinta separuh nyawa tapi ku mati
dah terlalu biasa
dah terlalu biasa seperti ini

apa lagi yang perlu aku lakukan
bila semua telah aku laksanakan
tetap tak mencukupi

telah aku bagi seluruh jiwa ini
ku koyakkan ku jahitkan terus ke hati

namun tak pernah cukup untuk dia
dia kata aku ini tak sempurna
seperti lelaki itu yang dia mahu
yang tetap dia mahu tetap dalam hati itu

aku seperti sudah begitu sakit hati
--terjadi lagi setiap kali
telahku bagi hati yang telah aku kunci pada dia yang pernah kata mau janji

bila aku kepungkan diri aku dia katakan "bukakan diri itu"
bila aku hunuskan pedang dia tarik dulu
dia kata dia tetap mau aku
dia tetap mau cinta aku

asyik2 aku merasa disampahkan
sedangkan selama ini kubagikan berlian
kubagikan setiap apa yang ku ada
kubagikan setiap yang diminta
tetap tak sempurna

bagaimana perlu aku lakukan lagi
bila pula ku ini tidak pernah memenuhi jiwanya

aku tak tau lagi
aku tak tau lagi
aku tak tau lagi
katanya

mau apa ku bikin untuk dia
perlukah aku melutut dan meminta2?
ku maukan engkau tetap di hati
perlukah engkau untuk pergi?

takkan ada sesiapa yang mencintai engkau
sebagaimana aku memegang engkau

sampai bila hendak kau main lari2 lagi
sampai bila?
apakah sampai aku jadi mati?

setiap kali aku lihatkan semua orang
tetap kau hargakan mereka yang terbilang
sedangkan ku bagi setiap rasa hati ini

kau bunuh aku di dalam diri
kau biarkan aku mati
apa kau fikir aku akan biar kau pergi
aku akan ikut kau berjalan 
sampai kau mati

sampai kau mati


#dipetik dan dihalusi (tak haluih pon sbenaqnya) daripada fynnjamal . entah kenapa setiap inci nukilan dia buat jiwa ini menerima kebodohan akibat cinta hiks .

Sunday, April 21, 2013

dalam kekelaman asap hasil hembusan john merah dari bibiaq perokok gua , gua teringat saat saat gua mencari kesempurnaan dalam diri gua . yes , gua nak cakap pasai kesempurnaan , perfeksyen kot omputih kata . taknak bagi mukaddimah mengarot yang panjang berjela , cuma mau stret tu de point . ekceli lepas gua sebok mencari kesempurnaan tersebot , tetiba gua sedaq , takdak manusia yang sempurna dalam dunia ni . as example , hang dok kata hang paling sempurna dalam dunia ni , tapi hang kentut busuk , tu sempurna ka ? busuk is not the thing yang kita akan kata sempurna gua rasa . tapi , bagi gua kita boleh mencapai tahap sempurna tu dalam apa yang kita buat .  contoh , kerja , homework bagi budak sekolah and everything as it depends on how people describe the word sempurna tersebot . so , gua pon tinggalkan usaha gua untok menjadi sempurna tersebot , dan memulakan usaha untok menjadi manusia yang baik yang yizlumik (insyaAllah) dan yang agaknya dapat memuaskan hati semua pihak . yang tak puas hati tu ikot dia la kita nak ambik kisah paseipa bukannya dia selak kain kita pon hiks . 

"perfect sangat pon susah jugak . orang takut nak jadi pasangan . tengok orang lain yang tak perfect . kemain ramai awek depa "

:)

Saturday, April 20, 2013

assalamualaikom adik adik kakak kakak yuollss yuollss semua . malu rasanya abiang untok melalut disini . abiang dah taknak berkata manis atau apa pon macam yang post dedulu tu , paseipa abiang kata begitu , abiang pon tak tahu kenapa . abiang cuma rasa mcm nak cakap watdehel is wruong wif me dem ! babai

Monday, January 30, 2012

di pagi yg hening ini ...

assalamualaikom . 
hey ho ! lets go !
gudbye . 
waalaikumossalam . 


#tokthu gpo nok . wahhoooo !

Monday, November 14, 2011

the last shadow puppets - my mistakes were made for you

About as subtle as an earthquake, I know
My mistakes were made for you

And in the back room of a bad dream, she came
And whisked me away, enthused

And it's solid as a rock rolling down a hill
The fact is that it probably will hit something
On the hazardous terrain

And were just following the flock, round
And the inbetween, before we smash to smithereens
Like they were, and we scrambled from the grain
And its the fame that put words in her mouth
She couldnt help, but spit em out
Innocence and arrogance intwined
In the filthiest of minds

She's was bitten on her birthday, and now
A face in the crowd, shes not
And i suspect that now, forever the shape
She came to escape, its forgot
And it's alot to ask and not to sting1
Give her less than everything
Around your crooked conscious she will wind

Cos were just following the flock round
And the in-between
Before we smash to smithereens
Like they were, and we scramble from the grain
And it's the fame that put words in her mouth
She couldnt help, but spit em out
Around your crooked conscious she will wind
And it's alot to ask and not to sting
Giver her less than everything
Innocence and arrogance intwined

Friday, October 28, 2011

SAYA SANJONG TINGGI MEREKAMEREKA INI ! THUMBS UP !


TOK GURU NIK AZIZ 


USTAZ NIK AMAR


ERNESTO CHE GUEVARA,pejuang revolusi Cuba


FIDEL CASTRO , pejuang revolusi Cuba


HUGO CHAVEZ, presidnt of Venezuela


KHALED MESHAAL , Hamas leader


MAHMOUD AHMADINEJAD, president of Iran


USTAZ MAT SABU


ARWAH MUAMMAR GADAFFI , ex-libyan leader.

Back to the reality , yeah , ada antara orang diluar sana yg tidak mnyukai merekamereka yg hebad di atas ini . Tapi aku ? Bagi aku , kelantangan suara,kepandaian dan keberanian mereka mngutuk kuasa2 besar dunia membuatkan aku sehabes respekkk terhadap mereka . For late Muammar Gadaffi , may Allah s.w.t bless you . The world , again , has loss a super strength man like you dude . Those you has hate you ? They're were FAKAPPP by Bastard American and Jews dude ! Shame on themeselves ! To Ernesto Che Guevara , RIP !